Sporbarhed og nærhed

Sønderhaven Gårdmejeri ligger i Midtvendsyssel og både oste og smør er produceret på selve gården. På gården er Marianne og Prebens køer og deres gårdmejeri.

Hele gårdens produktion forgår indenfor en radius på 1 km. Både foder, mælk og oste produceres i harmoni med hinanden. Sønderhaven Gårdmejeri har på denne måde en unik sporbarhed - lige fra græsset på marken til den færdige ost. Sønderhaven er ikke større, end at dette kan lade sig gøre. Helt visuelt, kommer det til udtryk i, at mælken fra køerne pumpes fra stalden – direkte ind i mejeriet, hvor de nørdede mejerister og medarbejdere laver mælken til oste og smør.


Der er 4 heltidsmedarbejdere og håndværkere indenfor faget, i mejeriet. Hånden er bogstavlig talt et af de vigtigste ”redskaber” medarbejderne bruger, fordi næsten alle processer foregår med håndkraft.

De 100 køer bliver passet af en til to medarbejdere samt Marianne og Preben, der også har opgaver vedrørende mejeriet. Tilsammen er vi alle Sønderhaven Gårdmejeri.