Sønderhaven Deluxe 45+

Sønderhaven Deluxe 45+ er en ganske særlig skæreost til hverdags brug.

Mejeristen starter om morgenen med at koble et rør på vores mælkekøletank i stalden, så han kan pumpe mælken under gårdspladsen over i mejeriet.

Vi skummer mælken, da der er for meget fedt/fløde i mælken til en Sønderhaven Deluxe 45+. Når osten er lavet færdig i det åbne ostekar, bliver den lagt i saltlage i to døgn og efterfølgende modnet i 3 uger på vores varmelager. Herefter modnes osten videre i Sønderhavens kolde lager, indtil den har den smag, vi synes, de fleste kan lide. Det er imellem 10 og 15 uger.


Det, der især gør vores skæreost speciel, er, at vi ikke fylder den med ”meget” vand, så det er en forholdsvis fast skæreost, der ikke klæber til ostehøvlen. I rondel deler vi osten i 3 baner.