Herredsosten 55+

Herredsosten er en Maribotype, med mange små huller. De fremkommer ved at lufte ostemassen, under påfyldning af osteformen. Når osten efter ca. 4 uger er færdigmodnet, bliver osten vasket og tørret, hvorefter osten bliver malet gul, med en fødevaregodkendt coatningfarve. Dette er for at forhindre udtørring og give osten "blikfang".


Herredsosten er lavet af mælk med det oprindelige fedtindhold.


Anvendes til hverdag og som del af et ostebord, eller snackost. Herredsosten falder i de flestes smag. Den bliver aldrig kraftig smagende.


Herredsosten er også i en udgave med kommen, det skulle efter sigende, være Chr.9 ynglingsost.

Herredsosten 55+

Herredsosten has a close resemblance with an old type of cheese called Maribo produced decades ago in Denmark. As the Maribo cheese, Herredsosten is filled with many small holes.

Herredsosten has an elegant look and even though the cheese matures, the taste never gets to strong. The cheese is available with or without cumin.

Herredsosten has won a gold medal at the Nordic Cheese Festival in Denmark in 2014.