Autentiske fødevarer

Sønderhaven Gårdmejeri er bygget på visionen om at producere autentiske fødevarer. Det kendetegner både produkter, forretningsførelse og driften af gården.

Det autentiske er nærmest blevet et dogme på Sønderhaven. Dogmefilmene frigjorde sig bevidst fra kunstige effekter og fokuserede med håndholdt kamera på den gode historie.

Autentiske fødevarer er også fri for kunstige effekter. Gårdmejeriets produkter kan kaldes gammeldags, fordi de er produceret på samme måde, som man gjorde før i tiden. Det er dog ikke af nostalgi, vi bruger gammeldags kærne til smørret, og vender ostene med håndkraft. Det smager bare bedre, og vi satser ikke på masseproduktion.

Vi har valgt at forarbejde mælken fra vores 100 køer og derigennem skabe vores særegenhed, hvad smagen angår. Ud over at vi forarbejder råvaren på stedet, så har vi også glæden ved at se et færdigt produkt – tæt på det oprindelige – det er den højeste grad af sporbarhed.


Autentiske fødevarer skal laves med ordentlighed og ærlighed

Dyrene bliver behandlet ordentligt. Vi snakker med dem hver dag. Med nærkontakt til dyrene undgår vi blandt andet de såkaldte taberkøer, der kendes fra nogle højteknologiske stalde. Der skal være en god og varm stemning i stalden; for dyr og menneskers skyld, men også for smagens.


Ud over at være Danmarks eneste mejeri, der udelukkende bruger eget mælk til egne produkter, fortæller vi, gerne resultaterne på de seneste analyser af mælkens renhed.